Boon

Informare cu privire la ALERGENI

În acord cu prevederile Regulamentului U.E. nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25.10.2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, BOON by La Seratta tratează cu maxima responsabilitate problema alergenilor potențiali pe care clienții noștri i-ar putea consuma.

Toate produsele din meniul BOON by La Seratta sunt preparate într-o bucătărie în care se prelucrează nuci, arahide, pește, fructe de mare, lactate, soia, ouă și grâu. Cu toate că cele mai bune produse sunt folosite în procesul de preparare, contaminarea încrucișată se poate produce în mod accidental. Nu putem garanta absența completă a alergenilor.

În cazul în care suferiți de o alergie, vă rugăm să urmăriți cu atenție mențiunile făcute în descrierea fiecărui preparat și, dacă este nevoie, să solicitați informații suplimentare înainte de efectuarea comenzii.

Conform Anexei nr. IIIa la Directiva 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 20.03.2000, alergenii din alimente se pot incadra in urmatoarele grupe:

>> Cereale care conțin gluten (grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu dur sau hibrizi ai acestora și produse derivate, exceptând:

1. siropurile de glucoză obținute din grâu, inclusiv dextroza

2. maltodextrine obținute din grâu

3. siropurile de glucoză obținute din orz

4. cerealele utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricolă

>> Crustacee și produse derivate

>> Ouă și produse derivate

>> Pește și produse derivate, exceptând:

1. gelatina de pește folosită ca substanță suport pentru preparatele de vitamine sai de carotenoide

2. gelatina de pește sau ihtiocolul folosit la limpezirea berii sau a vinului

>> Arahide și produse derivate

>> Soia și produse derivate, exceptând:

1. uleiul și grăsimea de soia rafinate complet

2. amestecuri naturale de tocoferoli (E306), tocoferolul D-alfa natural, acetatul de tocoferol D-alfa natural, succinatul de tocoferol D-alfa natural, obținuți din soia

3. fitosterolii și esterii de fitosterol derivați din uleiuri vegetale, obținuți din soia

4. esterul de stanol vegetal fabricat din steroli de ulei vegetal, obținuți din soia

>> Lapte și produse dericate (inclusiv lactoză), exceptând:

1. zerul utilizat pentru fabricarea distilaților sau a alcoolului etilic de origine agricolă

2. lactitolul

>> Fructe cu coajă lemnoasă (migdale, alune de pădure, nuci, nuci Caju, nuci Pecan, nuci de Brazilia, fistic, nuci de Macadamia și nuci de Queensland), și produse derivate, exceptând nucile folosite la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricolă pentru băuturi spirtoase și alte băuturi alcoolice.

>> Țelină și produse derivate

>> Muștar și produse derivate

>> Semințe de susan și produse derivate

>> Dioxidul de sulf și sulfiții în concentrații mai mari de 10 mg/kg sau 10 mg/litru, exprimate in SO2

>> Lupin și produse derivate

>> Moluște și produse derivate

Pentru orice întrebări suplimentare ne puteți contacta telefonic sau prin e-mail, folosind datele afisate la sectiunea CONTACT.